Bebek Yüzme Kursu

Bebek Yüzme Kursu

Bebek Yüzme Kursu Nedir?

Her yeni doğanın su bebeği olma potansiyeli vardır ve bebek ne kadar erken su üstü ve su altı yüzmenin getirdiği özgürlüğü keşfederse o kadar bağımsız ve rahat olacaktır. Doğdukları zaman bebeklerde, suyun altına girdiğinde epiglottisini (trakea-soluk borusu girişini koruyan kıkırdak) kapatma refleksi vardır. Eğer bir uzman tarafından eğitilmezlerse bu özelliklerini büyüdükçe kaybederler. Bebek yüzme dersi sayesinde bebeklerin özsaygı, güven ve bağımsızlık duygusu içinde büyümeleri sağlanabilir.

Bebek Yüzme Kursu Nedir?

Bebek yüzme eğitiminde bebekler nadiren kullandıkları kaslarını kullanmasını öğrenerek motor fonksiyonlarını, koordinasyonlarını ve dengelerini geliştirirler. Bu bakımdan bebeğiniz ne kadar erken suyla tanışırsa o kadar iyi olacaktır. Bebek yüzme kursunun temel amacı bebeğinize suyun içinde güvende olduğunu öğretmek ve doğal reflekslerinin suda gelişmesini sağlamaktır. Böylece çocuğunuzun okul öncesi yüzme becerileri ve güvenlik eğitiminin tabanı oluşturulacaktır. Bu programlar, ebeveynlere de temel yüzme eğitimini öğrenerek çocuklarıyla birlikte yüzmelerini pekiştirme fırsatı vermektedir.

Bebek Yüzme Kursunda Neler Öğretilir?

Bebekler için yüzme kursu sunan kurumlarda genellikle 6-18 aylık bebeklere suya giriş/çıkış öğretilirken kabarcık çıkarma, su altına dalış, ayak çırpma ve su üstünde durma becerilerini geliştirmesi sağlanmaktadır. 18 aylıktan büyük çocuklar ise yüzmeye hazırlık, nefes kontrolü, denge, su üstünde durma ve kayma tekniklerini öğrenirler. Peki, bebeğimizi bir yüzme kursuna göndermek ona neler kazandırır,  bebek yüzme kursu faydaları nelerdir?

Bebek Yüzme Kursu Faydaları Nelerdir?

Yüzme bebeklerde motor gelişimi ve tüm kasaları kuvvetlendirir. Bebeğin denge ve koordinasyonunu geliştirir. Anne-baba ile bebek arasındaki bağı güçlendirir. Akciğerlerin gelişimini arttırır. Kalp ve dolaşım sistemini harekete geçirir. Sinir sistemini rahatlatır böylece bebeğiniz daha sakin olur. Yüzme sporu bebeğin bağımsızlığını ve öz güvenini arttırır. Yeme, gaz ve uyku sorunlarını düzene sokar. Eğer bebeğinizi yüzme kursuna göndermek istiyorsanız elbette ki aklınıza bebek yüzme kursu programları hakkında bilgi toplamak gelecektir. Biz de bunu sizin için yaptık ve bu programları genel olarak değerlendirdik.

Bebek Yüzme Kursu Programları Nasıldır?

Genel olarak en erken başlangıç annenin doğumdan sonraki yaptırdığı ilk doktor kontrolü sonrası olduğu kabul edilir. Yüzme sırasında bebeğiniz için su geçirmeyen yüzme bebek bezi bulundurmanız gerekmektedir. Bebek havuzları ayakların yere değeceği derinliktedir. Derinlikleri genellikle 1.10 cm dir. Havuzların sıcaklığı ise genellikle 32 derece olmaktadır.

17 Haziran 2016